Airco service

Aircoservice

 

U blijft altijd fris en alert achter het stuur met een goed werkende airconditioning.

De monteurs van AutoFirst Swart Heemskerk houden uw airco in optimale conditie met ons speciale onderhoudsprogramma voor aircosystemen. Daarmee voorkomen wij dat uw airco muf gaat ruiken of dat u last krijgt van ongewenste hooikoorts symptomen.

 * Exclusief koelmiddel.

Airco onderhouden.

Uw airco heeft af en toe onderhoud nodig. Een aircosysteem verliest ieder jaar 5 tot 10% koelmiddel. Als gevolg hiervan treedt er drukverlies op in het systeem en neemt de verkoelende capaciteit na een aantal jaar merkbaar af. Met een te laag koude vloeistof niveau riskeert u ernstige schade aan uw compressor. Deze krijgt namelijk te weinig smering met het koelmiddel. Nog een vervelende bijkomstigheid merkt u aan uw brandstofgebruik. Die loopt namelijk op als gevolg van een slecht werkend aircosysteem. Reden genoeg om uw airco regelmatig te laten controleren.

 

Hoe vaak moet mijn airco gereinigd en gevuld worden?

Gemiddeld moet een airconditioningsysteem om het jaar worden bijgevuld. Hiermee houdt u de koelcapaciteit optimaal. Bovendien raden wij u aan om de airco eens per jaar te laten nakijken en reinigen. De aangroei van nieuwe bacteriën en schimmels blijft zo beperkt. Een complete airco service beurt is één keer in de vier jaar aan te bevelen.

 

Verschillende aircoservice mogelijkheden.

Airco check

Onze aircospecialist raadt aan om uw airco één keer per jaar te laten checken. Na een controle op de werking van het systeem informeren wij u direct of er onderhoud nodig is of niet. Met de airco check voorkomt u onnodige kosten door bijvoorbeeld het op tijd bijvullen van de airco of ander onderhoud.

 

Airco fresh

Airco fresh is eigenlijk een cosmetische behandeling van de luchtkanalen en zorgt voor een aangename geur in het interieur. In tegenstelling wat wel beweerd wordt pakt deze behandeling niet de bacterie of schimmels aan.

 

Airco reiniging

Met de Airco reiniging gaan we onder hoge druk met een slang waaraan een sproeikop zit, via de ventilatieroosters de luchtkanalen van de kachel reinigen. Met deze behandeling verwijderen wij beginnende schimmels en geeft het een preventieve werking tegen nieuwe schimmels en bacteriën.

 

Intensieve reiniging

Vooral bij klachten over een nare geur bij, of vlak na gebruik van de airconditioning, is het raadzaam om de airco verdamper grondig te laten reinigen. Hiervoor worden delen van de kachel gedemonteerd om direct toegang te krijgen tot de verdamper. Onder hoge druk spuiten wij met een hogedrukbekerpistool en reinigingsvloeistof de ontstane vervuiling en/of schimmel weg tussen de koelribben van de verdamper.

 

Airco vullen

Ieder jaar neem het koudemiddel als gevolg van lekkage tussen de 5% en 10% af. Als gevolg van drukverlies koelt uw airco daardoor minder. Regelmatig bijvullen zorgt ervoor dat uw airco goed blijft werken.

 

Aircoservice

Bij Aircoservice ofwel een airco onderhoudsbeurt controleren wij alle airco-onderdelen op conditie en halen wij het oude koelmiddel uit de airconditioning. Hierna zetten wij het hele systeem een half uur op vacuüm waarbij eventuele lekkages aan het licht komen. Als er geen lekkages zijn vullen wij de airconditioning weer met de benodigde hoeveelheid koelmiddel samen met een kleine hoeveelheid olie voor smering van de airco-compressor. Uiteindelijk meten we de druk die de compressor afgeeft en de temperatuur van de uitstroomlucht in het interieur waarna uw airconditioning weer optimaal in orde is.

 

Waarom is airconditioning belangrijk in alle seizoenen?

Dankzij de airco blijft u bij zomerse temperaturen heerlijk koel. De rest van het jaar helpt hij om uw ruiten razendsnel te ont-wasemen. En dat doet hij eigenlijk beter dan de blower omdat airco lucht veel droger is.

Voor de conditie van de airco is het ook verstandig om hem het hele jaar door te gebruiken. De circulatie van het koelmiddel zorgt namelijk tegelijk voor de smering van de compressor. U voorkomt dus lekkages en daarmee onnodige reparatiekosten.

 

Hoe gebruik ik mijn airco optimaal?

 • Zet uw airco niet kouder dan rond de 22 graden.
 • Hoe kouder u de airco zet, des te meer brandstof uw auto verbruikt.
 • Zet bij warm weer voordat u vertrekt even de portieren en/of ramen open, zodat de ergste warmte kan verdwijnen.
 • Gebruik de airco regelmatig het hele jaar door. U voorkomt daarmee lekkages en een muffe geur.
 • Ont-wasem uw ruiten met uw airco. Het werkt snel en beter dan de blower omdat airco lucht droger is.
 • Zet de airco vijf minuten voor aankomst op uw bestemming alvast uit. U beperkt condensvorming en daarmee de kans op schimmel- en bacteriegroei in uw aircosysteem.
 • Doe jaarlijks een airco check bij AutoFirst Swart Heemskerk.

 

Airco reparatie voor de regio IJmond

Of u nou uit Akersloot, Beverwijk, Castricum, Heemskerk of Uitgeest komt, voor de IJmond is AutoFirst Swart de aircospecialist voor uw auto.

Zwakke componenten van een airconditioning zijn vooral de condensor en de compressor. Een airco bestaat natuurlijk uit veel meer onderdelen die defect kunnen raken maar doordat de condensor achter de voorbumper zit en wordt blootgesteld aan alle weersinvloeden en steenslag is dit een zeer kwetsbaar onderdeel.

De compressor draait altijd mee als de motor van uw auto loopt, of de airco nou ingeschakeld is of niet. Bij ingeschakelde airco moet deze compressor het koelmiddel op druk brengen wat maakt dat dit onderdeel ook aan slijtage onderhevig is.

Voor aircoreparaties bent u bij Autofirst Swart in Heemskerk aan het juiste adres. Wij hebben uitgebreide apparatuur om lekkages en/of storingen te lokaliseren en monteren alleen maar originele of first-fit Hella-Behr onderdelen wat u de meeste zekerheid geeft voor weer langdurige werking van uw airconditioning.

Uiteraard zijn wij naast conventionele airco’s ook in staat om de airconditioning van hybride en volledig elektrische voertuigen te onderhouden en herstellen. Deze auto’s gebruiken andere zogenaamde POE olie in het koudemiddel wat zeker niet verwisseld moet worden met de oude PAG olie.

Komt u uit Akersloot, Beverwijk, Castricum, Heemskerk of Uitgeest en wilt u uw airconditioning door de airco specialist Autofirst Swart laten onderhouden of repareren dan kunt u, als u niet in staat bent de auto te brengen, ook gebruik maken van onze haal- en brengservice, of ons vervangend vervoer.

 

AutoFirst Swart Heemskerk. Uw auto op de 1e plaats.

 • Betaalbaar onderhoud voor alle automerken- en typen
 • Goed opgeleide monteurs
 • Persoonlijke aandacht en advies
 • U behoud uw fabrieksgarantie
 • AutoFirst Mobiliteitsgarantie bij pech onderweg
Bovag garantie

Preventieve maatregelen

0

I.v.m. met het COVID-19 (Corona) virus nemen wij preventieve maatregelen.

Lees meer
Bovag garantie

Mobiliteits garantie

Met de Mobiliteitsgarantie van AutoFirst bent u bij pech altijd weer snel op weg.

Lees meer
Bovag garantie

Voordelig onderhoud

Met regelmatig onderhoud voorkomt u pech of dure reparaties aan uw auto.

Lees meer
Bovag garantie

APK-keuring nodig?

Bij Autofirst Swart Heemskerk word u snel en vakkundig geholpen.

Lees meer